Ruokavalion merkitys päänsärkyjen ennaltaehkäisyssä

Ruokavaliolla on osoitettu olevan merkitystä migreenin hoidossa ja kohtausten ennaltaehkäisyssä. Muutamia selkeitä ruoka-aineita on, jotka voivat aiheuttaa migreeniä.

Päänsärkyyn yhteydessä olevat ruoka-aineet:

  • juusto
  • kestomakkara, säilykeliha ja -kala
  • alkoholi
  • hapankaali
  • soijakastike
  • suklaa
  • sitrushedelmät, banaani ja ananas
  • tomaatti,
  • kofeiini (kahvi, coca cola)
  • lisäaineet kuten aspartaami, jota on useissa light-juomissa.

Säännöllisen ja monipuolisen ruokavaliolla voi estää väsymystä ja samalla vähentää päänsärkyä. Säännöllinen elämänrytmi on muutenkin tärkeätä nuoren elämässä hyvinvoinnin ja jaksamisen puolesta. Erityisen tärkeätä on kouluruuan syöminen, sillä muuten väsyy koulupäivän aikana eikä jaksa keskittyä opiskeluun.