Yhdyntä
 
Petting

Pettingiä eli toisen koskettelua vaatteiden läpi harrastetaan yleensä ennen varsinaista yhdyntää. Se on toisen sukupuolielinten koskettelua, hyväilyä, halailua ja suutelua. Kahden ihmisen välillä tapahtuu sukupuolista kiihottumista, mikä ei kuitenkaan johda sukupuoliyhdyntään. Pari ei ole vielä valmis varsinaiseen "toimintaan".

Esileikit edeltävät yhdyntää. Sen aikana keho valmistautuu eli kiihottuu ennen varsinaista aktia. Se voi sisältää erilaisia rituaaleja, joilla viestitetään toiselle seksuaalista kiinnostusta. Näitä rituaaleja voivat olla esim. roolileikit ja tanssiminen. Kerrotaan toinen toisilleen mistä pitää tai ei pidä. Ilmaistaan, mikä tuntuu hyvältä sanoin, elein tai äänin.

 
Miten yhdyntä tapahtuu?

Tavallisin tapa harrastaa seksiä on emättimeen tapahtuva yhdyntä. Yhdynnällä yleensä tarkoitetaan sitä tilannetta, jossa jäykistynyt "vehje" (penis) viedään emättimeen (vaginaalinen yhdyntä). Onnistuneen yhdynnän edellytyksenä kuitenkin on, että naisen sekä miehen sukupuolielimet ovat kiihottuneessa tilassa. Miehen elin jäykistyy ja suurenee eli nousee erektioon ja naisen emätin kostuu sekä liukastuu. Myös naisen häpyhuulet tulevat kovemmiksi. Yhdyntä voi tapahtua myös peräaukkoon (anaalinen yhdyntä). Jos yhdyntää tapahtuu sekä emättimeen että peräaukkoon, niin silloin olisi muistettava hyvä hygienia. Yhdyntää ei suositella toteutettavaksi peräaukosta vaginaan, koska siinä on olemassa suuri infektioriskin vaara.

Aktin aikana molemmat liikkuvat, "jumppaavat", rytmikkäästi edestakaisin. Kun kiihottumisen huippu saavutetaan, tulee orgasmi, "orkku". Miehen siittimestä suihkuaa siemennestettä, kun taas naisen orgasmissa emätin supistelee rytmikkäästi ja lantion sekä muut kehon jännittyneet lihakset rentoutuvat. Orgasmin voi saada yhtäaikaa tai eri aikaan. Voi myös käydä niin, että toinen ei aina saavuta huippua koko yhdynnän aikana. Tärkeätä olisi myös käyttää ehkäisyä , jos ei halua tulla raskaaksi. Jo ensimmäisestä yhdynnästä voi tulla raskaaksi. Tämän lisäksi olisi hyvä muistaa suojautua sukupuolitaudeilta. Kondomi on ainoa ehkäisymuoto niitä vastaan.

Sängyssä
Suuseksi
Suuseksi voi kuulua kahden ihmisen väliseen seksuaaliseen kanssakäymiseen. Se on seksiä, jossa suulla hyväillään toisen ihmisen kehon eri osia. Yleensä sillä ymmärretään toisen sukupuolielinten koskettelua suulla, joka voi päätyä ”orkku” orgasmiin. Hyvä hygienia ja peseytyminen tekevät suuseksin harrastamisesta miellyttävän. On myös hyvä pitää mielessä, että sukupuolitaudit tarttuvat helposti suuseksin avulla, joten olisi hyvä käyttää kondomia. Suuseksistä ei voi tulla raskaaksi.
 
Pohdittavaa
Mikä on sinun mielestäsi sopiva ikä aloittaa yhdyntä?
Mistä tiedät milloin olet valmis yhdyntään?
 
Eka kerta
Jyrki on treffaillut Ankia muutaman viikon ajan. He viettävät romanttisen illan Jyrkin vanhempien mökillä. Ilta sujuu hyvin ja tunteet kuumenevat. Molempien tekee mieli harrastaa seksiä. Jyrkillä eikä Ankilla ole aikaisempaa kokemusta. Viime metreillä Anki alkaa epäröidä, mutta Jyrki haluaa mennä loppuun asti.
Miten sinä neuvoisit Ankia tässä tilanteessa?
Vastaus

Takaisin