Itsetyydytys

 
Mitä itsetyydytys tarkoittaa?
Käteen vetäminen, hanskaaminen, runkkaaminen ja tumputtaminen” ovat yleisimmin käytettyjä lempinimiä itsetyydytyksestä. Itsetyydytyksessä eli masturboinnissa kosketellaan ja ”hiplataan” omia sukuelimiä ja muita herkkiä kehon alueita esim. reisiä, rintoja. Tällä tavalla tuotetaan itselle seksuaalista mielihyvää ja vähennetään seksuaalista jännitystä sekä paineita.
 
Onko itsensä hyväily normaalia?
Itsetyydytys on tärkeä osa normaalia seksuaalista kehitystä. Sen avulla opitaan tuntemaan oma keho ja se mikä tuottaa seksuaalista mielihyvää. Masturbointi on luvallista eikä se satuta ketään. Nuorista pojat harjoittavat itsetyydytystä enemmän kuin tytöt ja se aloitetaan yleensä 10 – 15 vuoden iässä. Kaikki eivät kuitenkaan harrasta itsetyydytystä ja sekin on täysin normaalia.
 
Miten itsetyydytys tapahtuu?
"Tumputtamista" voi harjoittaa monella eri tavalla ja apuna voi käyttää esimerkiksi erilaisia pornolehtiä ja seksiapuvälineitä (hieromasauva). Tytöt tavallisesti hankaavat sormella rytmikkäästi häpykieltä tai työntävät sormen/apuvälineen emättimeen. Pojat taas liikuttelevat esinahkaa edestakaisin tai hankaavat penistä käden avulla. Itsetyydytys on yleensä hyvin yksityistä puuhaa, joten sitä harjoitetaan rauhallisessa ja yksityisessä tilassa.
 
Itsetyydytyksen hyvät puolet:
- se ei satuta ketään 
- on turvaseksiä parhaimmillaan koska sukupuolitaudit eivät tartu eikä voi tulla raskaaksi 
- saa sitä mitä itse haluaa ja silloin kun haluaa 
- oppii tuntemaan oman kehonsa reaktiot ja näin on helpompi opettaa tulevalle kumppanilleen miten koskea ja mikä tuntuu hyvältä
Olisi kuitenkin hyvä muistaa, että itsetyydytys ei ole seksin korvike vaan osa sitä!
 
Pohdittavaa:
Mitä mieltä olet itsetyydytyksestä?
Saako masturbointia harrastaa?
 
Hanskaaminen
Jyrkin tyttöystävä yllättää hänet harrastamasta ”taskubiljardia”. Molemmat nolostuvat ja tyttöystävä säntää ulos huoneesta. Miten nuoripari etenee asian suhteen tästä eteenpäin?
Vastaus

Takaisin