Taivas rajana
       Etusivu Guillain-Barré sairautena          Kuntoutus     Tukimuodot Linkkejä
Tietä eteenpäinGuillain-Barrén oireyhtymä - Tietopaketti sairaudesta

Guillain-Barrén oireyhtymä eli polyradikuliitti on harvinainen akuutti keskushermoston sairaus. Sairaus on yleensä nopeasti etenevä, oireiden vaihdellessa lievistä vaikeisiin pitkäaikaista kuntoutusta vaativiin ja elämää tilapäisesti rajoittaviin oireisiin. Sairaudessa ovat tyypillisiä liikuntakykyyn vaikuttavat hermostolliset oireet.

Tietopaketti Guillain-Barrén oireyhtymästä on sivusto, jossa kerrotaan itse sairaudesta, sen hoidosta ja kuntoutuksesta. Oman tai läheisen sairauden hoitoa koskevissa kysymyksissä tulee kääntyä hoitavan lääkärin tai sairastuneen oman hoitoyksikön puoleen.

Sairauden ollessa harvinainen, se herättää usein kysymyksiä omasta tulevaisuudesta, sairauden hoidosta ja kuntoutuksesta sekä siihen sopeutumisesta. Tukea sairauden keskellä vaativat sekä sairastunut itse, että sairastuneen lähipiiri.

Guillain-Barrén oireyhtymään sairastuneista suurin osa paranee ennalleen ja elämä sairauden kanssa jää ohimeneväksi vaiheeksi. Tämä tietopaketti antaa informaatiota ja tukea sairauden akuutista vaiheesta sitä seuraaviin sopeutumisen ja kuntoutumisen vaiheisiin. 


  © 2015. All rights reserved. Design by Jaana Miettinen, Birgit Pekkola, Sari Ristimäki.

elämä on kaunista