Narsistinen persoonallisuushäiriö 

Persoonallisuus on henkilön tapa havainnoida, kokea ja mieltää itseään, ympäristöään ja muita ihmisiä. Persoonallisuuden häiriö tarkoitetaan poikkeavaa ja joustamatonta ajattelutapaa, joka aiheuttaa vaikeuksia sosiaalisissa tilanteissa.

Narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsiviä ihmisiä ei voi tunnistaa ulkonäöstä. Näitä ihmisiä kuitenkin elää  keskuudessamme. Joskus persoonallisuushäiriö on niin voimakas, että sosiaaliset suhteet vaikeutuvat huomattavissa määrin. Persoonallisuushäiriöstä kärsivä ihminen ei välttämättä koe olevansa häiriintynyt, vaan usein hän hankaloittaa sosiaalisia suhteita ja toisinaan vaikeuttaa perheensä ja lähimmäisiensä elämää. 

Sana narsisti tulee Kreikan mytologian Narkissos hahmosta, joka tarun mukaan riutui ja kuoli nähtyään oman kuvansa heijastuvan lähteen pinnasta. Narkissos ei ymmärtänyt jumalaisen olennon lähteessä olevan hänen oma heijastuksensa, vaan yritti tavoitella tätä siinä onnistumatta. Narkissos rakastui syvästi omaan kuvaansa eikä malttanut lähteä lähteen ääreltä, vaan riutui nälkään ja lopulta kuoli. Tarun mukaan lähteelle kasvoi tämän jälkeen kukka joka sai nimen Narsissi.